FSC Designrejse
Test af beskæret bund.jpg
Scroll

Dag 7

Vi er taget op på skråningerne i udkanten af Pico Bonito nationalpark i Honduras, hvor et kvindekooperativ dyrker og forarbejder kakao. Kakaoen dyrkes i sammenhæng med skoven, både for ikke at udpine jorden, men også for at bruge kakaoplanterne som bufferzone for den unikke regnskov inde bagved. Samtidig skaber kakaoplanterne en bæredygtig økonomi - i modsætning til aktiviteter, som har med skovrydning at gøre.

Rikke vandt FSC Design Award 2017. Følg hendes vinderrejse med FSC til Honduras her på bloggen.

Rikke med sit vinderdesign "Knægt"

Rikke med sit vinderdesign "Knægt"

Rikke er lige nu på tur med FSC og Verdens Skove til Honduras, hvor hun skal lave en FSC-certificeret honduransk version af sit vinder design i lokale træarter i samarbejde med et lokalt værksted. 
Rejsen byder derudover også på en tur til en FSC-certificeret skov, et indblik i lokalt trædesign, samt et besøg hos de indfødte folk, hvor Rikke skal opleve, hvordan de lever i og af skoven.

 
 

Følg FSC Danmark


Tak til

Vores fantastiske samarbejdspartnere

 
 

Og til dem som støtter konkurrencen år efter år

 

NY: Videodagbøg for dag 8

Den officielle designrejse er nu slut. Rikke fortæller om oplevelsen.

NYT: Temaindlæg

Bæredygtig skovdrift handler også om skovlandbrug, hvor det er vigtigt at sikre lokalbefolkningen alternative indtægtskilder og bedst mulig udnyttelse af den jord, de allerede dyrker. Læs mere... 

 

Fældning af FSC-træ

I den FSC-certificerede skov udvælges få træer pr. hektar, som man fælder og transporterer ned med muldyr. Herefter får området lov at stå i 30 år, før man igen tager træ ud.

Video: Potentialet i mindre kendte træarter 

Honduras' regnskov har et væld af forskellige træarter. Værkstedet Maderas Coatlahl bugner af de mindre kendte, som har et gemt potentiale. Hør hvorfor Verdens Skove arbejder for at fremme de mange arter.

Portræt med Jakob Ryding

Hør lidt om Verdens Skoves arbejde i Honduras.

 

Updates fra Instagram